Yogales online dankbaarheid

Yoga en dankbaarheid zitten op dezelfde golflengte, alsof ze uit de schil van positief denken zijn geworpen. Dankbaarheid, omdat het een manier van kijken is, en yoga, omdat het mensen leert het huidige moment te omarmen, zijn van nature in staat elkaar te versterken. Dankbaarheid is een manier om het volledige spectrum van het leven diep te waarderen – het goede en het slechte, de vreugde en het lijden. Yoga biedt een bewuste beoefening om uit te nodigen om vanuit de hoogste plaats in jezelf te reageren op het volledige spectrum van het leven. Dankbaarheid leert mensen gemoedsrust te krijgen. Zo ook yoga. Omdat zowel dankbaarheid als yoga door elkaar worden gevoed, zal het samen oefenen van de twee de voordelen van elk vergroten. Yoga is een beoefening die de poort opent naar de bron van dankbaarheid die in je woont. Wil je dit ook maar liever thuis, dan kan dat ook namelijk yogales online.

Maar dankbaarheid is natuurlijk niet beperkt tot yoga. Dankbaar zijn in alle aspecten van het leven is essentieel voor iemands welzijn. Het waarderen van je familie, je vrienden, je baan en al het andere dat bevorderlijk is voor geluk bevordert je fysieke en emotionele gezondheid.

Maar net als andere dingen die belangrijk zijn voor de gezondheid – sporten, goed eten, voldoende slaap krijgen – kan het concept van dankbaarheid er een zijn die moeilijk vol te houden is. Zoals eerder vermeld, kan dankbaarheid gemakkelijk verloren gaan in de kussens van het leven op de bank. Maar er zijn een paar kneepjes van het vak om dankbaarheid te laten bloeien.

Een paar momenten per dag reserveren, misschien vijf of tien minuten, om gewoon na te denken over wat je vandaag waardeert, kan nuttig zijn. Iets anders dat nuttig kan zijn, is een klein notitieboekje pakken en drie of vijf kleine dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent, zoals de zon, de tijd om na te denken, schone kleren en een warme kop thee. Schrijven is een geweldig hulpmiddel voor zelfreflectie, het opschrijven van gedachten over waar je dankbaar voor bent, helpt je dankbaarheid te cultiveren. Zoveel van onze gezondheid en algeheel welzijn wordt bepaald door de manier waarop we denken, het programmeren van onze hersenen zal ons leven programmeren.

Deze curcus is afgeleid van Happy with Yoga.

Velen van ons herinneren zich nog dat we als kinderen door de gangen van onze basisschool dwaalden en onder een bord liepen met de tekst ‘Attitude is Everything’. Met onze ogen er in onze kindertijd naar kijkend, hebben we dit concept waarschijnlijk niet gekocht. Maar als volwassenen zijn we gaan beseffen dat het waar blijkt te zijn. Onthoud: “Bedank voor alles.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader